6 Voordelen van Kunstplanten

Planten zijn erg populair. U ziet ze overal: thuis, op kantoor of in winkels. Planten geven een interieur een natuurlijke en frisse uitstraling. Het nadeel is wel dat planten veel onderhoud nodig hebben. Water geven, ziektes en schimmels betstrijden, verpotten en bijknippen. Heeft u geen groene vingers, of simpelweg geen tijd om uw planten te onderhouden? Dan zijn kunstplanten de ideale oplossing. Hieronder hebben we de voordelen van kunstplanten voor u op een rijtje gezet.
 
1. Geen onderhoud: natuurlijke planten hebben veel onderhoud nodig. Bruine bladeren weghalen, water geven en verpotten. Heeft u hier geen zin of tijd voor? Neem dan kunstplanten. Deze planten blijven in perfecte staat zonder onderhoud!
 
2. Geen “plantenoppas”: gaat u op vakantie? goed nieuws! Met kunstplanten hoeft u zich geen zorgen meer te maken of uw planten de reis zullen overleven.
 
3. Plaats kunstplanten waar u maar wilt: sommige “echte” planten moet u in de schaduw of juist in de zon neerzetten. Bij kunstplanten maakt het niet uit waar ze staan. Een donkere kamer of een zonnige plek? In beide gevallen overleven ze het.
 
4. Geen last van ziektes: Kamerplanten zijn erg gevoelig voor ziektes en schimmels. Bij kunstplanten hoeft u zich hier gelukkig geen zorgen meer over te maken.
 
5. Op de lange termijn goedkoper: hoewel kunstplanten vaak duurder zijn dan normale planten, zult u er op de lange termijn zeker profijt van hebben. Echte kamerplanten gaan eerder “dood”, terwijl kunstplanten voor altijd mooi zijn. Op de lange termijn bespaart u hier dus geld mee.
 
6. Goede kwaliteit: tegenwoordig zijn kunstplanten (bijna) niet meer van echt te onderscheiden. Plaats kunstplanten in uw huis en vraag bezoekers wat ze van uw nieuwe planten vinden. Wedden dat ze niet kunnen raden of ze “nep” of “echt” zijn. De kwaliteit van kunstplanten is de laatste jaren zo sterk verbeterd. Alle bovenstaande voordelen maken het alleen maar aantrekkelijker.
 
Kijk gerust even in ons assortiment voor de mooiste kunstplanten.